De Nine Star Ki energie van 6 maart tot 4 april:
6 maart 2019
De Nine Star Ki energie van 5 mei tot 5 juni:
8 mei 2019
Show all

Het is weer Lente, de tijd van het Hout Element!

In de Winter was het zeker niet rustig onder de grond, alles was zich aan het voorbereiden en aan het bewegen voor de komende Lente. De Transformatie van de Yin van de Winter naar het Yang van de Lente, de opwaartse beweging met sterke wortels, snelheid, flexibiliteit en het krachtige vermogen om hindernissen richting het prachtige licht te verplaatsen.

Het Hout element wordt geassocieerd met de organen Lever en Galblaas, de emoties woede en frustratie, de Qi van wind en verandering en de blije kleur groen.

Voel je het ook….

Een innerlijk gevoel dat omhoog wilt stijgen in je lichaam, er borrelt iets omhoog. Dat je wortels onder je voeten de aardse Qi opslurpen en via je voeten je lichaam vullen. Er borrelt sensatie in je benen en het vult de voorkant van je lichaam. Deze bijzondere EnerQi breidt zich uit naar je borstkas en vult zich met een naar buiten toe bewegende energie waardoor je jezelf zo graag wilt uitdrukken!

Ervaar deze Lente de kracht van de Lever…

Voel je gedrevenheid en je ondernemingsdrift. Weet dat het de tijd is om goed plannen te maken en dat je de moed hebt om gemaakte plannen uit te voeren. Maak gebruik van je creativiteit en zie de dingen puur zoals ze zijn.

Zorg dat je goed je grenzen aangeeft.

Groene Tips om het Hout Element te versterken:

De zure smaak ‘reist’ naar de lever. Bij veel spanning kan het helpen om af en toe iets zuurs te eten zoals appelstukjes met wat citroensap, grapefruit, augurk enz. Pas op: te veel aan zuur zal je spijsvertering verzwakken!

De Lever houdt van alle groene groenten zoals bv broccoli, paksoi, spinazie, waterkers. Hoe meer hoe beter. Om de milt niet te beschadigen is het beter om de meeste groenten in gestoomde of gekookte vorm te eten. Voor de enzymen kan je verse kruiden zoals peterselie, basilicum en dille toevoegen. Ook van bittere bladsla, rucola en witlof wordt de lever blij.

De lever is bijzonder gevoelig voor tocht. Vooral de nek is een plek waar tocht en wind gemakkelijk binnendringen. Als je tochtgevoelig bent of snel verkouden wordt, is het goed om dit gebied te bedekken.

De lente is een goede tijd om onze lever te reinigen, bijvoorbeeld met de Kruidenkuur Lever reinigen van Arbol: Ondersteunde Lever kruiden thee

Groene groetjes Natasja Holwerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+31622778595
Bel of Whatapp
+31622778595