De Nine Star Ki energie van 5 mei tot 5 juni:
8 mei 2019
De Nine Star Ki energie van 4 februari tot 5 maart 2020
4 maart 2020
Show all

De Nine Star Ki energie van 8 augustus tot 7 september

Aarde 8 – Aarde 5 –  Aarde 8

In dit Aarde 8 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Metaal 6 maand naar een Aarde 5 maand. De Qi van het Metaal Element was afgelopen periodes gericht op stabiliteit, grenzen afbakenen en definiëren. De Metaal Qi is een geïsoleerde en statische energie. De afgelopen 3 maandcyclussen werd de nadruk gelegd op de invloed van lopende en nieuwe projecten en uitdagingen. In de cyclus van mei (A8 – A8 – A5) startte de Qi van veranderingen en de daarop volgende Metaal cyclussen van juni (A8 – M7 – M6) en juli (A8 – M6 – M7) hadden de neiging om deze veranderingen te assimileren en te consolideren in ons dagelijkse leven. Dit zorgde dat we in staat waren om na te denken over gebeurtenissen, om vooruit te kijken en in te zien hoe deze zich in de toekomst zullen gaan ontvouwen.

Wat wordt er zichtbaar gemaakt?

We zijn nu door gereisd naar een Aarde 5 maand en de karmische invloed zal behoorlijk zichtbaar zijn in deze maandcyclus. De combinatie van 2 keer Aarde 8 geeft de krachtige energie van de Berg weer, we worden toch weer in een stilstand gezet en dat met een dubbele kracht. Aarde 8 is de Qi van de Berg en deze staat voor rust, naar binnen keren en meditatie. Dat betekent terugkijken naar wat is geweest, afronden, stopzetten en tegenhouden. De Berg geeft houvast, is concreet, neemt duidelijk een stelling en staat voor een vastomlijnd standpunt, hij is de grote grenzensteller. De periode waar we ons in bevinden staat volledig in het teken van de Qi van Aarde 5. Dit geeft zowel yin als yang weer. Alles kan dus beide kanten op, en daarin starten we vanuit het midden van de aarde. Voel maar goed dat we ons in de stilte van het midden bevinden en van daaruit beide kanten kunnen op bewegen. Prachtige mogelijkheid dus om zelf aan het roer te gaan staan! Aarde 5 staat tenslotte op de tweede plek, de plek van de chauffeur.

Wat ook opvallend is in dit Aarde 8 jaar, is dat we maar één Aarde 5 maandcyclus hebben. In de jaren van Hout 3, Metaal 6 en Vuur 9 zijn er altijd twee Aarde 5 maandcyclussen. Dit kan een negatieve karmische weerslag laten zien met een verrassende verandering. Het positieve hiervan is dat het niet twee keer tevoorschijn kan komen. Als we terug stappen naar de maand augustus van het jaar 2010, ook een Aarde 8 jaar, zagen we grote overstromingen in Pakistan, de Aarde slaat op haar manier terug en laat het onderstromende water naar boven komen. Dus let deze periode, juist na 19 augustus, op plotselinge veranderingen en gebeurtenissen op de Aarde en in jouw persoonlijke omgeving.

Welke invloed zullen we ervaren?

We hebben deze periode dus 3 keer Aarde in de Nine Star Ki reeks staan. Het Aarde element zorgt in de mens voor een gevoel van verbondenheid en zorg voor andere mensen, voor concentratie en rust, voor medegevoel en het delen met anderen, de zorg van een moeder, de wens om zekerheid en geborgenheid te geven en te voeden. Goede Aarde schenkt je een “Thuis” gevoel bij jezelf, je kunt je snel aanpassen aan een nieuwe omgeving of situatie en waar je ook bent, voel je je op je gemak en welkom. Voeden en moederen, samenbrengen, verdichten en stabiliseren zijn dus kwaliteiten van de Aarde Qi. Zekerheid, geborgenheid en een gevoel van thuis zijn, horen bij het Aarde element.

Als het Aarde element niet of gebrekkig is ontwikkeld, dan voelt men zich nergens meer thuis, onzeker en verloren. Dit is problematisch voor mensen die een zwakke aarding hebben, dit geeft een ontbrekende zekerheid en proberen voldoening te zoeken in materiele dingen. Een mens zonder aarde, heeft geen innerlijk midden, geen innerlijke plaats van waaruit hij kan handelen en waarin hij zich kan terugtrekken. Er komen serieuze problemen met de werkelijkheid. Een goede Aarde Qi is zeer belangrijk! Is deze uit balans dan staat het praktische verstand en innerlijke gelijkmoedigheid aan materiele stabiliteit en menselijke rijpheid onder druk.

Aarde 5 staat in deze periode in het midden en is de Qi van Karma, de weerslag van eerdere cyclussen. Dit geeft je de mogelijkheid om terug te kunnen kijken en zien waar we zijn geweest, zo kun je in de huidige tijd zien hoe eerdere beslissingen en acties zullen verlopen. Dus probeer eens eerdere (wereldwijde) activiteiten en beslissingen te observeren van dit Aarde 8 jaar en de jaren daarvoor. Aarde 5 is een balancerende energie in de as van het wiel, het centrum. Het geeft vorm aan alle andere Elementen maar heeft ook de kwaliteiten nodig van de andere Elementen om goed in balans te blijven. Aarde 5 wordt ook gekoppeld aan macht, controle en politiek, let maar eens op veranderingen in politieke plannen en beloftes, en internationale relaties. De temperaturen kunnen flink oplaaien.

Zoals je ziet kan augustus een lastige periode zijn. Het vakantiegevoel, de warmte en lekker luieren in combinatie met karma, veranderingen en het Vuur element (zomerseizoen). Deze periode weerspiegeld de omstandigheden van de afgelopen Aarde 8 maanden, dit heb je al meegemaakt dus je weet hoe het is gegaan en hoe het nu zal vergaan. Hou je bezig met nieuwe mogelijkheden, wat heeft de toekomst voor jou in petto. En vergeet niet om ook terug te kijken, neem gebeurtenissen onder de loep, waar zitten de wortels. Oftewel, wat is de ware aard!

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

We gaan deze NSK periode allemaal terug naar onze thuis positie. Dus Water 1 in Water 1, Aarde 2 in Aarde 2 enz.

Water 1          Gebeurtenissen zullen afkoelen, flitsende afleidingen vervagen. Kleine details zullen blijven

Aarde 2          Belangrijk dat de afgelopen maand juli rustig en goed is doorlopen. Je hebt nog komende weken om je voor te bereiden op september

Hout 3            Een heldere en actieve tijd, maar overdrijf het niet. Pak ook je rust. Ervaar wat er op je pad komt

Hout 4            Tijd voor rustige ondersteuning, om je horizon te verbreden. Zorg wel dat je jezelf niet te veel uitrekt, blijf in je vorm

Aarde 5          Tijd om karmisch aan de slag te gaan

Metaal 6         Je zult vooruitgang boeken op bekende gebieden en slagen met bekende vaardigheden

Metaal 7         Hou het deze periode simpel. Er zullen losse eindjes zijn, niet teveel aandacht aan geven, niet de tijd om af te ronden

Aarde 8          Je gaat nu door de tweede helft van je karmische reis. Blijf alert en evenwichtig tot je voelt dat je in jouw nodige positie komt. Met voorzichtigheid zul je slagen 

Vuur 9            Geniet volop van jouw moment in de zon. Vermijd dat je te veeleisend en opeisend gedrag vertoont

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen?

Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken of nog leuker! Deze zelf maken en die van de mensen om je heen op onze 3-daagse Cursus Vijf Elementen NSK Blauwdruk.

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

www.rebyourbody.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+31622778595
Bel of Whatapp
+31622778595