4e81d151-608a-48e4-afa9-44eddde444d0Tegenwoordig zijn er veel kinderen en volwassenen met ADHD en dyslexie. Het lijkt wel een hype, zo vaak hoor je erover. Toch is er bij personen die het stempel ADHD en dyslexie krijgen, meer aan de hand, bv een verkeerd voedingspatroon, te hoge spierspanning en/of een zware mentale belasting. Voetreflex massage gecombineerd met een aangepast voedingspatroon doen soms wonderen.


Door Voetreflex Plus massage kan er bij kinderen en volwassenen veel bereikt worden:

  • Door lichamelijke en/of emotionele problemen ontstaan spanningen in het achterhoofd. Via massage kun je het gebied van het achterhoofd ontspannen.
  • Deze kinderen hebben vaak chronisch gespannen spieren. Een chronisch gespannen spier stuurt een constante stroom prikkels naar het waak-/slaapcentrum. Daardoor wordt dit centrum overprikkeld. Het gevolg is te veel snelle bètagolven in de hersenen, wat leidt tot hyperactiviteit en rusteloosheid. Voetreflex Plus massage ontspant de spieren en kalmeert het hoofd.
  • De massage stimuleert de parasympathicus waardoor er een vermindering van de prikkelgevoeligheid ontstaat.
  • Door de massage krijgt het kind bovendien positieve aandacht, waardoor de negatieve spiraal (spanningen, stress, negatief gedrag) doorbroken kan worden.
  • De massage helpt het lichaam te ontgiften (door de verkeerde voeding en/of zware metalen kunnen er afvalstoffen in het lichaam ophopen, waardoor het lichaam en de geest niet optimaal kunnen functioneren).
  • Er kan een positieve invloed op het functioneren van de hersenen worden bereikt middels het behandelen van bepaalde zones.

Kortom Voetreflexologie is harmoniserend, leidt tot meer rust en zelfvertrouwen en ondersteunt het kind in zijn natuurlijke ontwikkeling.

+31622778595
Bel of Whatapp
+31622778595