Chinese Geneeskunde

Chinese geneeskunde

Tui Na heeft z’n oorsprong in de Chinese geneeskunde. De behandelvorm bevordert de fysiologische functies en het lichaamseigen genezingsproces waardoor uw klachten verminderen of verdwijnen. Ook wordt bijgedragen aan het harmoniseren van lichaam en geest. Tui Na is gericht op het voorkomen, herstellen en verlichten van (fysieke of emotionele) klachten.

In de Chinese geneeskunde wordt de mens als eenheid gezien. De mens is meer dan alleen zijn klacht of ziekte. De behandeling is daarom gericht op de oorzaak van de klacht. Dit betekent ook dat elke Tui Na behandeling specifiek op u wordt afgestemd.

Tui Na is geschikt voor jong en oud. De diverse behandelvormen kunnen bij diverse klachten en aandoeningen helpen. Indicaties om Tui Na therapie toe te passen zijn onder andere: allergie, hoofdpijn/migraine, klachten aan het bewegingsapparaat, maag- en darmproblemen, menstruatie- en overgangsklachten, vermoeidheid, psychosomatische klachten, stress en spanningen. Ook kunt u denken aan ondersteuning van het herstel na een operatie, ongeval of stressvolle/belastende periode. Symptomen als moeheid of pijn kunnen worden verlicht of weggenomen.

Contra indicaties bij Tui Na zijn onder andere: koorts/griep, direct na een operatieve ingreep, extreme zwakte, besmettelijke ziekten en huidziekten, ontstekingen van inwendige organen of levensbedreigende situaties als een hartinfarct of embolie (contra-indicaties).

Chinese geneeskunde als Tui Na kan naast andere (reguliere) behandelingen worden gegeven. Bij acute, ernstige klachten raadpleeg altijd uw huisarts.