Chinese Kruiden Geneeskunde

Chinese kruidengeneeskunde gaat uit van de eigenschappen van de plant. Deze genezende eigenschappen kunnen een belangrijke werking hebben op de klachten. Chinese kruiden en Acupunctuur en TuiNa versterken elkaars werking, daarom worden Chinese kruiden en TuiNa behandeling vaak tegelijkertijd in gezet. 

Chinese kruiden voeden het lichaam. De Chinese kruiden worden afgestemd volgens de Chinese diagnose. Als de lichamelijke energie laag is, dan zijn de Chinese kruiden de perfecte behandeling om deze tekorten aan te vullen. De Chinese kruiden zijn geschikt voor de behandeling van diverse klachten. De Chinese kruiden kunnen hierbij hitte elimineren en het lichaam voeden. Ook zijn er verwarmende kruiden voor klachten als verminderde libido of kouwelijkheid. En er zijn verkoelende kruiden voor opvliegers, dorst gevoel, nachtzweten of eczeem. Er zijn kruiden die het bloed en de spieren voeden voor een betere nachtrust of sportprestaties. 

Voor alle soorten klachten zijn er verschillende kruiden met hun eigen specifieke eigenschappen. De thee werkt 24 uur per dag van binnen uit door het hele systeem. Deze thee wordt voor minimaal 25 dagen gedronken, ongeveer 6 kopjes per dag, verspreid over de dag. Als deze kuur klaar is dan kun je verder met versie 2, welke nog sterker is dan versie 1.