Cupping

Binnen de Chinese Geneeskunde is Cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.Cups worden gebruikt om de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor pijnen worden verzacht en allerlei ziektes worden bestreden.
Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn.
Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie (Qi), het bloed (Xue) en de lichaamsvloeistoffen.

Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt een zeer sterke doorbloeding op. De vastgezogen cups op de huid vervoeren Qi en Xue naar een plaats waar de verstorende Qi het lichaam kan verlaten via de poriën. De cups kunnen ook over het lichaam worden bewogen, wat een zeer diepgaand enkrachtige uitwerking geeft.
Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaam Qi geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op.
Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de Qi stroom van het betreffende deel van het lichaam. Toxinesin spieren en gewrichten, worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen.  

Door gebruik te maken van Cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht, zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daarbij gevoed en ontdaan van afvalstoffen.Tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning. 

Mario maakt gebruik van diverse Cupping materialen en technieken zoals Silicone cupping, Kunststof cupping, Glazen Vuur cupping en Kruiden cupping.

Een Cupping behandeling wordt vergoedt via de zorgverzekering (code 24005) en is ook geschikt voor onderhoud. 

Heb je interesse in het zelf werken met cups, bijvoorbeeld in jouw praktijk, dan is het volgen van een WORKSHOP een goede aanrader. Informatie hierover vind je door naar de volgende link te gaan:

UPDATE : het Corona virus & onze praktijk

❗️Verlenging van de maatregelen: Praktijk tot en met 28 april gesloten❗️

🌸Helaas kunnen wij, tot in ieder geval 29 april elkaar niet ontmoeten bij ons in de praktijk.

Dit betekent dat wij alle afspraken en workshops zullen gaan verplaatsen. Wij zijn nu druk bezig om iedereen te benaderen, om de afspraken te verplaatsen. We vertrouwen erop dat dit helemaal goed komt, we geven de moed niet op!

We beseffen dat dit iedereen raakt, allemaal op onze eigen manier. De impact is voor ons allen enorm, maar ook verschillend.

Immuun thee voor interne ondersteuning.
Graag wil ik wijzen op een Psycho-emotioneel aspect. Het hebben van mentale / emotionele stress (ook wel dis-stress genoemd) is juist nu vanwege het Corona-virus een factor die aandacht zou moeten krijgen.
❤ Ik weet dat veel van jullie zich zorgen maken. Dat is ook terecht. Maar het is vooral belangrijk om rustig te blijven en goed voor jezelf blijven zorgen. ❤ Zeker in deze tijd van stress en onzekerheid is het belangrijk om kalm te blijven, rustig door te ademen en voldoende te bewegen en te rusten ❤ Wees lief en behulpzaam voor elkaar ❤

❤  We sturen jullie veel licht en liefde ❤ om deze tijd met zijn allen door te komen in rust en verbindende kracht.

Liefdevolle knuffels van Mario & Natasja