Cupping Massage

Binnen de Chinese Geneeskunde is Cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.Cups worden gebruikt om de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor pijnen worden verzacht en allerlei ziektes worden bestreden.
Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn.
Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie (Qi), het bloed (Xue) en de lichaamsvloeistoffen.

Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt een zeer sterke doorbloeding op. De vastgezogen cups op de huid vervoeren Qi en Xue naar een plaats waar de verstorende Qi het lichaam kan verlaten via de poriën. De cups kunnen ook over het lichaam worden bewogen, wat een zeer diepgaand enkrachtige uitwerking geeft.
Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaam Qi geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op.
Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de Qi stroom van het betreffende deel van het lichaam. Toxinesin spieren en gewrichten, worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen.  

Door gebruik te maken van Cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht, zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daarbij gevoed en ontdaan van afvalstoffen.Tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning. 

Mario maakt gebruik van diverse Cupping materialen en technieken zoals Silicone cupping, Kunststof cupping, Glazen Vuur cupping en Kruiden cupping.

Heb je interesse in het zelf werken met cups, bijvoorbeeld in jouw praktijk, dan is het volgen van een WORKSHOP een goede aanrader. Informatie hierover vind je door naar de volgende link te gaan:

Te volgen WORKSHOPS:

+31622778595
Bel of Whatapp
+31622778595