🌼 AANBIEDING voor € 60 🌼

💆‍♀️Kom je ook genieten van onze Element HOUT Oceaan Jaspis behandeling?

🌺Je kunt deze bijzondere behandeling inplannen via onderstaande link dan kiezen voor Natasja, Aanbieding
https://reb-your-body.salonized.com/bookings/new

In pure natuurkracht je Hout energie opladen met de krachtig stromende energie van de Oceaan Jaspis.

🍃Ruim een uur intens genieten, de vrije stroom van Qi en Bloed in het lichaam ondersteunen, Hout-gerelateerde spanningsklachten effectief verminderen, balans herstellen, mooie inzichten krijgen en de Lever & Galblaas Qi schoon, vol, vrij en bewegend te houden.

💚 Inzichtgevende kaartlegging
💚 Geleide Hout Element meditatie
💚 Edelsteen Oceaan Jaspis legging
💚 Shu Antieke punten Oceaan Jaspis Massage Lever & Galblaas
💚 Gezicht en Hoofd Oceaan Jaspis Massage
💚 Kopje hout Element Thee

🎋 Nog een paar weken en dan stappen we richting de Lente, het Hout element. De winter is voorbij en de natuur wordt wakker. We kunnen de Yin periode met kou, donker, stilte, rust, nat en naar binnen keren afronden en ontdekken dat we in een meer Yang periode komen. Yang naar boven gericht Qi die alles in de natuur doet groeien en bloeien, meer licht, meer warmte, meer zon. Hoe heerlijk dat alles in beweging is en weer naar buiten komt. De zaadjes steken de kopjes boven de grond uit, bomen en planten lopen uit. Je ziet de vogels weer af en aan vliegen om nestjes te maken en je ziet de lammetjes in de wei dartelen. Een nieuwe cyclus is begonnen volop groei en ontwikkeling! Hout laat zich niet tegenhouden, en groeit gewoon door met veel kracht en soms geweld. Er vormt zich een nieuwe cyclus en nieuw leven in de Lente, dan kan het in de zomer tot bloei komen en in de herfst kan het worden losgelaten.

🌳Het element Hout manifesteert zich in ons lichaam in de Lever en Galblaas, spieren en pezen, en in de ogen. Hout laat zich in de gevoelens zien in woede door de opstijgende Qi van hout, in de Geest door creativiteit, vormgevend vermogen. Besluitvaardigheid en grootmoedigheid. Hout staat voor de kleur groen, heeft de zure smaak en thermisch staat het voor wind en wisselvallig weer. De Qi is het sterkst tussen 23:00 en 3:00 in de nacht.

🌬Een zeer belangrijke factor bij Hout, is de hierbij behorende Waisu (Weer Qi): de Wind. De Wind kan als schadelijke Qi sterke verwondingen aanbrengen bij Hout. Wind kan de poriën openen en zo storende klimaatfactoren binnen brengen. Bij zeer sterke wind draaien we instinctief ons hoofd en lichaam opzij om ons te beschermen. Draai bewegingen horen bij het Hout element. Wind Qi valt op door de turbulentie, onrust, snelle wisseling en felheid. Dit heeft op de psyche ook een uitwerking, je voelt je extra nerveus of onzeker. Klachten die door de Weer Qi worden veroorzaakt zijn o.a. onrust (jeuk), wisselvalligheid (pijn trekt rond) en klachten van het ene op het andere moment (spit). Ziekten die door de Weer Qi veroorzaakt worden zijn o.a. gewrichtsklachten, stuiptrekkingen, spierkrampen en zenuwpijn.

🌴De boom met al zijn eigenschappen symboliseert het Element Hout. De cycli van de ontwikkeling van de boom kun je zien aan de jaarringen van zijn stam. Een boom groeit in alle richtingen. Zijn wortels reiken tot diep in de aarde en met zijn takken lijkt hij wel de hemel aan te raken. Zo stevig en krachtig staat de boom, en tegelijkertijd heeft de boom zo’n prachtige souplesse en past zich aan alle omstandigheden aan. De veranderingsfase van geboorte en de kinderjaren staan in het teken van Hout. Deze fase bepaalt op beslissende wijze de verdere lichamelijke en psychische ontwikkeling. Bij een voedingsrijke bodem, optimaal klimaat, voldoende zon en regen zal de boom volop kunnen groeien. Als deze voorwaarden en omstandigheden gunstig zijn dan kan het kind verder groeien als een gezonde boom, zich aarden en aanpassingsvermogen en kracht gaan ontwikkelen.

🌵Wat gebeurt er als de boom in zijn groei zal worden belemmerd? En als de omstandigheden niet ideaal zijn, te weinig zon en regen, te droge bodem of het klimaat is te guur?

Als het Hout in zijn ontwikkelingsjaren, als kind, letsel heeft opgelopen door de opvoeding (men kan het jong hout wel buigen maar men moet het niet breken) of door chronisch uitwendige omstandigheden, dan komt de Mu Qi verstoord en vervormd aan het licht. Het kind reageert met de emoties van het Hout element maar dan buitensporig met woede aanvallen en huilkrampen. Bij de volwassene zie je dit als humeurigheid, intolerantie, starheid en vernielzucht.