TuiNa EnerQi Massage

TuiNa is een (therapeutische) massage behandeling, gebaseerd op de theorie van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). TuiNa is een krachtige en effectieve massage therapie om de gezondheid te verbeteren en om ziektes en aandoeningen te genezen en te voorkomen. TuiNa geeft een diepere ontspanning van Lichaam, Geest en Ziel. De behandeling heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie weer goed door het lichaam stroomt, het herstelt de vrije stroom van Qi en Xue (bloed) in het lichaam, zodat het lichaam de kans krijgt om zichzelf te herstellen.

TuiNa kan ook heel goed preventief worden ingezet om klachten te voorkomen. Pijn wordt hierdoor bestreden en het zorgt ervoor dat het bewegingsapparaat weer normaal functioneert. De weerstand van het lichaam wordt aanzienlijk verbeterd en gifstoffen worden door de behandeling uit het lichaam verdreven.

TuiNa werkt erg goed bij onder andere Migraine, Ischias, Fibromyalgie en andere vormen van chronische pijn, voor klachten die samenhangen met spier- en skeletproblemen en met chronische stress, waaronder spijsverteringsklachten en ademproblemen, interne en gynaecologische aandoeningen.

Bij TuiNa kunnen aanvullend ook technieken zoals Cupping en Moxa worden toegepast.

TuiNa zorgt o.a. voor:

  • Een betere doorbloeding in de spieren
  • Een betere EnerQi-doorstroming in de meridianen
  • Een versteviging van de spirituele as (Shén-Qi-Jing), waardoor men beter geaard wordt en de geest tot rust komt
  • Verhoging van de weerstand (Wei Qi)
  • Betere doorstroming van lymfevatenstelsel
  • Verbetering in darmstelsel-flora
  • Toename vitaliteit van de huid
  • Het reguleren van de bloeddruk
  • Het beter in je eigen kracht staan

Indien een therapeutische behandeling gewenst is, starten we met een INTAKE gesprek van ongeveer 90 minuten, bij dit consult verzamelt Mario genoeg informatie via vragen en pols & tong diagnose om een goede diagnose te stellen en behandelplan te maken. Dit consult eindigt met een korte TuiNa behandeling.

Heb je interesse in het zelf toepassen van TuiNa EnerQi Massage, bijvoorbeeld in jouw praktijk, dan is het volgen van een WORKSHOP een goede aanrader. Informatie hierover vind je door naar de volgende link te gaan:

+31622778595
Bel of Whatapp
+31622778595