Vijf Elementen Vitaliteit Coaching

Door ons drukke en snelle leven in deze westerse maatschappij zijn wij het luisteren naar onszelf vaak verleerd. Ons denken, handelen en het vele moeten van onszelf én onze omgeving heeft veel impact op onze vitaliteit. Steeds vaker ontstaan er mentale en daarmee samenhangende fysieke klachten zoals:

  • Niet fit en ziek voelen
  • Vermoeidheid
  • Stress, burn-out
  • Slapeloosheid
  • Spierpijn in rug, nek en schouders
  • Overgewicht
  • Hartklachten

Aan de hand van je persoonlijke karakteranalyse (Nine Star Ki), maak ik een persoonlijk overzicht voor jou waarin je kwaliteiten, karaktereigenschappen, blokkades en ontwikkelpunten inzichtelijk voor je gemaakt worden.

Het laat je jouw specifieke krachten en je uitdagingen herkennen, en het verklaart waarom je op een bepaalde manier handelt, denkt en reageert.

De Nine Star Ki is een oude Chinese filosofie is gebaseerd op de Vijf Elementen: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal.

De Vijf Elementen geven je straks inzicht in je vitaliteit, terugkerende levenslessen, kwaliteiten en blokkades in de Qi energiestroom en lichaam. Ook laat het zien wie je bent (persoonlijkheid), wat je kan (kwaliteiten, valkuilen) en wat je doet / laat zien (denken, voelen, handelen).

Door de persoonlijke Vijf Elementen cyclus “rond en stromend” te maken, worden blokkades doorbroken, lessen aangegaan en een positieve energiestroom gerealiseerd. Hier wordt de basis voor vitaliteit en authentiek zijn gelegd.

 

Bij Vijf Elementen Coaching gaat het dan ook helemaal om jou en jouw persoonlijke groeiproces, je zelfontwikkeling. Maar ook om hoe weer vitaal en lekker in je vel te zitten en hoe je weer in beweging kan komen door blokkades te doorbreken.

Tijdens het intakegesprek kunnen we elkaar leren kennen en zal ik je uitleggen hoe de elementen samenwerken. Samen maken we een plan “Wie je bent, wat je kan, waar je naar toe wilt en wat je daarvoor mag gaan doen”

 

Wij werken vanuit de holistische visie: Lichaam, geest en ziel is één. Het is een onafscheidelijk team. Om blijvend fit, gezond en vitaal te leven en werken, moet je er dus op alle vlakken goed voor zorgen. Door weer te leren luisteren naar je lijf, ontdek je waar je uit balans bent geraakt. Het doel van vitaliteit coaching is dan ook in balans komen op de volgende niveaus:

 

Fysiek:           Voeding, beweging, ademhaling en ontspanning en leefstijl.

Emotioneel:   Loslaten van beperkende overtuigingen en overlevingsstrategieën.

Mentaal:         Focussen, concentratie.

Zingeving:     Doelen stellen, wat wil je bereiken in je leven.