Workshop-5-elementen-massage-shu-antieke-punten-3-daags

data: (2019) 9 februari & 2 maart & 13 april (3-daags)Generated button

10:00 – 16:30 uur

 Jouw investering: € 315 (incl. BTW)
incl. koffie, thee, handboek en certificaat

Inhoud:

  • Energetische voet en onderbeen massage in relatie tot de 5 Elementen
  • Energetische hand en arm massage in relatie tot de 5 Elementen
  • 5 Elementen leer & filosofie
  • Ying Well punten voeten en handen
  • Geschiedenis en werking Voet reflexologie
  • Meridiaan leer: Kennis van meridianen en bijpassende drukpunten
  • Indicaties en contra-indicaties

Waarom 5 Elementen Massage?

Het is een unieke, energetische voet en hand massage in relatie tot de 5 Elementen leer. Deze massage is energetisch en holistisch, sluit aan bij de Oosterse filosofie en leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Door de behandeling kunnen verstoringen, die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven waardoor het lichaam in staat is zichzelf te genezen. Door bepaalde reflexzones op de voeten en handen te masseren, stimuleren we de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme.

De Chinezen kennen de 5 Elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal: 5 opeenvolgende fasen. Metaal staat voor loslaten en Hout voor een nieuw begin. Je kunt alleen iets nieuws beginnen als je het oude kunt loslaten. En zo is groei nodig om te kunnen bloeien. Bloemen moeten bevrucht worden om de vruchten te kunnen plukken. De vruchten moeten gezaaid worden om het volgende jaar weer te kunnen groeien. Als een element niet functioneert is de hele cyclus verstoord. De behandeling van ziekte is gebaseerd op het harmoniseren van de processen binnen de 5 opeenvolgende fasen.

Een meridiaan is een energetisch verbindingssysteem in het lichaam. Door de acupunctuur punten en/of meridiaan banen te masseren kun je de energie in de meridiaan baan beïnvloeden. Het meridiaan systeem bestaat uit onder andere 80 meridianen. Samen vormen ze een groot netwerk. In dat samenhangende netwerk, dat te vergelijken is met kanalen en rivieren, stroomt onder andere Qi (energie).

Qi kan op 2 manieren door de meridianen stromen. Eén stroomt volgens een vast patroon zoals omschreven in de orgaanklok en één stroomt van vinger- en teennagels naar het centrale deel van het lichaam. Dit zijn de Shu antieke punten: Jing/well, Ying/spring, Shu/stream, Jing/river, He/sea. De Qi start als een bron en wordt steeds sterker totdat het een zee wordt. Deze punten liggen tussen de teennagels en knieën en tussen de vingernagels en elleboog. Bij knie en elleboog zijn het zeeën geworden en daar duiken ze dieper het lichaam in.