Generated button7 september 2019 / 10:00 – 16:00

Workshop het vruchtbare en samenbrengende Element Aarde

Het Hout verbrand tot as in het Vuur en daarmee verandert het Hout in vruchtbare Aarde. De elementen voor Aarde waren actief, naar buiten toe gericht en opwaarts. In de Aarde periode raken de krachten van Yang uitgeput, de Qi neemt af en er wordt pas op de plaats genomen. De Qi verdicht zich tot Yin, de naar beneden toe gerichte en naar binnen werkende kracht.
De Qi van Tu is samenbrengend, verdichtend en stabiliserend. De Qi van Tu is goed te ruiken na een zomerbui, de bodem dampt en er hangt een dichte, zware en zoete mos geur: de geur van de Aarde. De symbolische tijd van de Aarde is de nazomer, de tijd dat de gloeiende hitte een milde warmte wordt en de tijd dat de vruchten rijp zijn om geplukt te worden. Voedsel en overvloed, concentratie en evenwicht karakteriseren het element Aarde, het is de kracht van het midden.

Aarde is één van de Vijf Elementen van de Nine Star Ki. Elk Element is gekoppeld aan een seizoen en organen. Zo hoort Aarde bij de Nazomer en wordt het vertegenwoordigd door de organen Maag en Milt.
De Vijf Elementen geven je inzicht in je levenslessen, vitaliteit, kwaliteiten en blokkades in je Qi energiestroom en lichaam. De Vijf elementen laten zien wie je bent (persoonlijkheid), wat je kan (kwaliteiten, valkuilen) en wat je doet of laat zien (denken, voelen, handelen). Door de persoonlijke Vijf Elementen cyclus het gehele jaar rond en stromend te maken, worden levenslessen aangegaan, blokkades en stagnaties doorbroken en ontstaat er een positieve Qi stroom.

WAT IS HET DOEL VAN HET JAAR ENERGETISCH ROND MAKEN?

Hoe fijn zou het zijn als je jouw specifieke krachten en je uitdagingen gaat herkennen en beseft waarom je op een bepaalde manier handelt, denkt en reageert. Met eenvoudige oefeningen voor ieder Element kun je je energie opnieuw aanvullen en behouden.
De basis voor de Elementen lessen is jouw persoonlijke Blauwdruk van de Nine Star Ki, welke als een rode draad door het gehele jaar zal gaan lopen. Hier ga je kennis maken met alle Elementen. Elk seizoen is gekoppeld aan een Element, zodat we elk seizoen diep kunnen ingaan op de dat moment aanwezige energie van het heersende Element.

Door weer te leren luisteren naar je lijf, ontdek je waar je uit balans bent geraakt. Het doel van het jaar energetisch rond maken is weer te luisteren naar je lichaam en je ziel, en om in balans te komen op de volgende niveaus:

Fysiek:             Voeding, beweging, ademhaling en ontspanning en leefstijl.

Emotioneel:  Loslaten van beperkende overtuigingen en overlevingsstrategieën.

Mentaal:         Focussen, concentratie.

Zingeving:     Doelen stellen, wat wil je bereiken in je leven.

WAT GAAN WE BIJ AARDE ERVAREN?

 • Intensieve verdieping van het Aarde Element
 • Wat zijn de krachten van het Aarde Element
 • Welke spirituele les leert het Aarde Element ons
 • De Aarde Qi Tu: Verdichting tot Yin
 • Shi, de Weer Qi: Vochtigheid
 • Hoe ziet Aarde eruit?
 • De Aarde orgaansystemen Hart en Dunne Darm, Pericard en Driewarmer
 • De emoties bij het Aarde element
 • Het Element Aarde 2, 5 en 8 in je persoonlijkheid
 • Is je Aarde Element in evenwicht?
 • Hoe kun je het beste omgaan met het Aarde Element
 • Fysieke en Emotionele gevoelens benaderen en oplossen via de Vijf Elementen
 • Meridiaan strekking behorend bij het Aarde Element
 • Geleide Meditatie behorend bij het Aarde Element
 • Specifieke activiteiten en tips voor het Aarde Element

Jouw bijdrage: €110

Incl. BTW, Aarde thee, Aarde lunch en handboek

LET OP: Deze workshop kun je alleen volgen als je de Cursus Vijf Elementen Blauwdruk Nine Star Ki hebt gevolgd of deze kennis bij een ander instituut hebt aangeleerd.

+31622778595
Bel of Whatapp
+31622778595