Workshop Verdieping Cupping Massage

Generated button

23 januari 2019

10:00 – 16:30 uur

Jouw investering: € 105 (incl. BTW)

incl. koffie, thee, handboek en certificaat

Let op! Deze workshop kun je alleen volgen als je de basis workshop Cupping Massage hebt gevolgd, dit kan bij ons zijn geweest of bij een ander instituut.

 

Cupping: Traditioneel en Effectief volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

Inhoud:

• Werken met verschillende maten en soorten kunststof, glazen en bamboo cups.
• Wanneer en waarvoor welke cups te gebruiken bij cliënten
• Verdieping in bloed cupping
• Verdieping in behandeling van Ischias
• Verdieping in cupping met kruiden (ism Arbol Kruid & Kracht)

In deze verdiepings workshop maak je kennis met diverse nieuwe technieken van de eeuwenoude traditie van Chinese Cupping, ook wel vacussage genoemd.
De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn.
Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. Door het vacuüm trekt de huid en spierlaag omhoog, waardoor er een betere doorbloeding en lymfecirculatie ontstaat. Op deze manier kun je wat in de Chinese geneeskunde genoemd wordt, Wind-koude verdrijven, Qi en Bloed stagnatie en pijn op te heffen.