Generated buttonDonderdag 20 december

 

 19:30 – 22:00 uur

Jouw bijdrage: € 25

De winter breekt bijna aan, de tijd van het grote Yin. De verdichting van de energie bereikt zijn hoogtepunt en gaat zich nu transformeren, oplossen en stromen. De fase van het Water is begonnen. De tijd van de slaap en het tussenrijk. Al het leven trekt zich diep in de aarde terug, de natuur gaat haar winterslaap houden. 

Voor de menselijke ziel is het de tijd tussen dood en wedergeboorte. 

Volgens de taoïstische opvattingen is de dood niets definitiefs, maar alleen een passage, een tussenstop, waarna de onsterfelijke kern van het bewustzijn hernieuwd de cyclus van het leven binnentreedt. Talloze keren heeft onze ziel dit ritme van leven en sterven voltrokken om haar karmische taken te vervullen en zich daarmee te vervolmaken. 

De krachten van de winter zorgen voor kou in de hemel en water op aarde. 

Ze produceren de nieren en de botten in het lichaam 

En de oren en de zoute smaak 

Het gevoel angst en het vermogen een kreunend geluid voort te brengen 

Nei Tsjing 

Als jouw Water Qi niet in balans is, dan kun je dat herkennen aan fysieke klachten zoals b.v. lage rugklachten, last van de knieën, problemen met de nieren, blaas en prostaat, maar ook lusteloosheid, winterdip en problemen met de seksualiteit. Disbalans kun je ook herkennen door mentale klachten zoals b.v. angsten, fobieën, weinig wilskracht, innerlijke onrust en doelloos rondlopen. 

  Voorkom de winterdip en laat jouw eigen bijzondere krachtbronnen stromen. 

In deze workshop ga je leren welke eigenschappen horen bij het Water element, welke organen in deze tijd van het jaar extra aandacht van jou mogen krijgen en hoe je dat het beste kunt doen. We gaan ons afstemmen op dit seizoen met ons systeem, lichaam en geest. Je krijgt inzicht hoe je in balans en zonder verspilling van energie de winter doorkomt.

We gaan met Qi Gong en Meridiaan strekkingen de Water meridianen een boost geven. En we eindigen de avond met een geleide klankenmeditatie afgestemd op het Water element. 

Wil je graag meer weten over het Water element, wat bij de winter hoort, dan kun je 20 december mee doen aan de Water workshop. Je kunt je opgeven via de inschrijf knop.  

Wees er op tijd bij om jouw plekje te reserveren, want er is plek voor maximaal 12 lieve mensen.

+31622778595
Bel of Whatapp
+31622778595